Pestrý Heřmanoměstecký turnaj.
Štěpán Bonaventura, 16.6.2024

Těžký mezinárodní turnaj ve čtyřhrách se opět již po 19té konal v přivětivém peostředí kurtů za halou v Heřmanově Městci.
Zúčastnilo se 10 nabušených přívětivých párů z regionu, přijel i jeden slovenský pár skoro od maďarských hranic Bálint, Kocai.
Poslední roky dostává pozvání od Frenka Dvořáka i Štěpex Bona, který letos hrál s Pavlem Blažkem Žabžou z Vepřové a nevedli si vůbec zle, ve skupině B dvakrát vyhráli, z toho musíme kvitovat vítězství právě nad kamarády ze Slovače, kteří prohráli 4:6 po bitce, uf. Ve čtvrtfinále bohužel i po solidním výkonu nestačili na pozdější vítěze Frenka Dvořáka s Radimem Chytilem 3:6 a tudíž můžeme pravit, že skončili na pěkném 5. místě.
Tito vítězové pak deklasovali v semifinále dvojici Volhejn, Buchal 9:0, aby v zápase o zlato hraném na dva sety dílo dokonali s výhrou 6:2 6:2 nad sympaťáky KK (Kachlík, Karabec). Počasí nám všem přálo, k občerstvení, které zase zajišťoval charismatický Dáda Láník, byly i kančí steaky s oblohou, obří klobásky sparťanského typu, bábovky, obložené talíře, teplý chléb a bohatý výběr alko i nealko nápojů s kávou, na odbyt šlo i pivko Radegast 12ka a na prokrvení žil byly nabízeny hlavně Ťulamorka, slivovička bílá i barevná, potom večer i Zelinkavá a nějaká sponzorská Whiska. Kolektiv tenisových nadšenců po zavíračce a vyhlášení vítězů a podělení cen pro všechny závodníky pokračoval v družné zábavě a bujarém veselí
při věcných a duchaplných diskuzích. Štěpex Bona se ubytoval v restauraci Stodola u kamaráda Oťase Volejníka, který přispěchal již odpoledne a udělali i pár krásných fotek, zavzpomínalo se i na společnou výstavku zde v roce 2020 a kolem půlnoci jako poslední s Frenkem, jeho ženou a Radimem s přítelkyní z Načešic a pár dalšími (Láďa Polák s chotí, čopodrajv Šindelář, paní Martina) jsme to rozpustili. Běhen dne se dostavili i legendy Milan Suk Polinek, pan Holub senior i junior a další. Pro úplnost ještě další dvojice tohoto krásného soupeření ,, O pohár starosty Města" : Meduna-Pilař, Kadlec-Šindelář, Polák-Pavlíček, Celunda-Petráň, Plavec-Plavec. Za rok nashledanou. Štěpex ráno poděkoval za nocleh, dali jsme si čaj a utopence a poté odjel autobusem do Chrudimi a pak vlakem do Hlinska, zdarec.


Komentáře:
 

Podporují nás: