Hodnocení sezony 2013
Štěpán Bonaventura, 23.12.2013

Tento bílý sport v podání hlineckých amatérských závodníků má u nás ve městě dlouholetou tradici.Od dubna do října se jednotlivci i dvojice zúčastňují ve dvouhrách i čtyřhrách různě náročných turnajů v regionu, jezdí se i do Prahy a moravských měst.Ve všední dny přes léto se trénují hlavně čtyřhry na místních kurtech TK Hlinsko, kde sekce neregistrovaných pořádá každý rok dva vlastní větší turnaje –singl a debl.Tradiční akce je veřejnosti známa pod názvem,,Memoriál Franty Akrmana a Pepíka Kudláčka“- letos se konal již 16.ročník, celkově 30. od začátku působení.
Výsledky dvouhry ze dne 29.6.2013 Kategorie do 45 let: Kategorie nad 45 let: 1.P.Tůma (Brno) 1. Fr. Čermák (Kladruby) 2. M. Kratochvíl (Chrudim) 2. I. Macoun (Chrudim) 3. -4. L. Pinta (Hlinsko) 3. Š. Bonaventura (Hlinsko) M. Kalous (Svratouch) 4. J. Nevole (Hlinsko) 5.- 8. Vl. Škarvada (Hlinsko) 5.-8. L. Jukl st.(Hlinsko) J.Gregor (Svratka) M.Žoudlík (Hlinsko) R.Benc (Hamry) M. Filipusis(Karlovy Vary) P. Novák (Hlinsko) J. Vařák (Nové Město) 9. L.Jukl ml. (Hlinsko)
Na turnaji čtyřher dne 7.9.2013 zápolilo 17 párů ze širokého okolí.Nejprve se jako vždy hrálo ve skupinách a posléze v pavoucích(hlinečtí sklípkani) o konečné umístění.Prvenství patřilo po zásluze bez porážky dvojici otec a syn Bonaventurovi(Štěpán David), kteří ve finále zdolali pár D. Cepl – M. Bělovský(také Hlinsko) 6:3.Další pořadí…3. Bratři Pochopovi Standa a Eda (Přibyslav) 4.M.Rybišar – M. Filipusis (Chrudim – Karlovy Vary) 5.-8. M. Kubát – M. Málek (Chotěboř),R. Benc – J. Havel (Hlinsko), J. Latislav – J. Ježek(Hlinsko), otec a syn Majerčíkovi (Vyškov)) 9. Vl. Saifr – Vl. Škarvada(Hlinsko)
10. R. Ledl – Z. Mikulecký (Ždírec)
11.-12. L.Puchýř – Fr. Čermák (Hlinsko), I.Macoun – J. Bendl (Chrudim)
13.-14. J. Vařák – M. Doležal (Nové Město), L. Pinta – P. Bezchleba (Hlinsko)
15.-17. Otec a syn Juklovi (Hlinsko), Klepetko – P. Křivský (Ždírec), J. Marek – B- Hocke (Vojnův Městec)
Po i během turnaje se decentně slavilo narození Esterky Bonaventurové (dcera playera Davida a vnučka dědka Š. Bony)
Všichni účastníci si kromě nezapomenutelných zážitků ze zápolení odnesli i tradičně pěkné ceny od pořadatelů.Na občerstvení a pitný režim dohlížel TERI BAR a nově zbudované občerstvení TENISÁK Pavla Smékala(pomáhá zde i L. Kvapík), který spolu s Janem Ježkem a dalšími rodiči se podílí na rozvoji mládežnického tenisu, jež má i u dalších členů TK Hlinsko významnou podporu.
Vracíme se ještě k únorovému kontrolnímu turnaji v hale Gymplu Hlinsko, který nesl název,,Líbivý Tajming“.6 dvojic hrálo každá s každou na obří lesní tiebreak do 15 bodů.Celkové pořadí: 1. První cenová (M. Zahálka – R. Ledl)
2. Legendy (VL. Škarvada – J. Latislav)
3. Blažkovci (M.a P. Blažkové)
4. Tenisoví predátoři (Vl. Říha – P.Majk Odvárka)
5. Veteráni (Š. Bona – M. Filipusis
6. Mistři (P. Poula – J. Havel)
Po letním deblovém turnaji se pokračovalo v akci na futsalovém,,Real cupu“ nebo dole v Tenisáku nebo v restauraci ,,U Kotrby“ a dokonce se pokračovalo až do Blatna na Bowling.Pomalu se hodnotila uplynulá sezona a v tomto rozjímání se pokračovalo na pikantní rozlučce 19.10. s opékáním buřtů od Francouze a uzením fotbalových klobásek s pivními a jinými moky. Nepřehánělo se to….
Jako každým rokem bylo na výběr tenisových podniků opravdu požehnaně a každý se mohl přihlásit a reprezentovat kde chtěl, v dnešní době hlavně dle časových a finančních možností – vlastně po celé vlasti v místech setkávání amatérských tenistů.K tradičním soupeřením v Hlinsku, Bezděkově, Seči, Poličce, Ostrově nad Oslavou, Losenici (starší kategorii zde vyhrál Fr.Čermák) přibyl i turnaj v M. a P. Blažkovi .
Rovněž Skuteč uspořádala turnaje dvouher a čtyřher (v jednotlivcích zde Š. Bona vyhrál útěchu a ve čtyřhře pár Š. Bona a J. Latislav obsadil 3.místo . V Třemošnici tradičně proběhla dvouhra(vyhrál zde hlinecký L. Novák před bratrem Pavlem) a čtyřhra, kde pár FR. Čermák a Š. Bona sice neobhájil loňský titul, ale skončil 2., když jej porazili bratři Standa a Eda z Přibyslavi, kteří jim tak oplatili porážku ze zimního turnaje v Havl. Brodě, kde se radovali naopak hlinečtí borci.
Novinku připravili ždírečtí a krucemburští přátelé a uspořádali veliký turnaj pod názvem,,Krucemburská klika“, kde letos 25.8. poprvé získali krásnou putovní kliku hlinečtí veteráni Jirka Latislav a Štěpán Bonaventura v konkurenci 13. Párů(druzí byli M. Blažek s Fr. Čermákem a třetí L. Puchýř s Jardou Havlem ). Někteří naši členové se úspěšně zúčastňovali turnajů v mixu, které stále výrazněji získávají na popularitě – hlavně na Moravě. Výjezdní kontrolní zápasy jsme letos absolvovali v Hamrech, Svratce, Ždírci, Prosetíně , v Pardubicích v H-CENTRU se skutečskými přáteli a v Poličce při Silvestrovském Tiebreaku, kde Š. Bona získal pohárek za 3. místo ze 17 účastníků. Populární BURČÁK- CUP se tento rok neodehrál, tak jsme zavítali do Olomouce do Omegy (turnaj i s vířivkou a koupáním v bazénu – zajímavostí byla ůčast Davídka Hajzlhofa z Pobřežní hlídky) a do pražského hotelu STEP na turnaj s mezinárodní účastí(12 dvojic a páry Š. Bona-M. Filipusis a Fr. Čermák – L. Puchýř obsadili 8.a 9. Místo, což v nabité konkurenci lze brát za maximum. Považte, že byli přítomni Davarman z Indie, Seppi z Itálie a Ngueyen z Asie).
Poslední červencovou sobotu se konal i obvyklý turnajík v Kladrubech,,Krchleby 2013“ pod patronací Franty Čermáka, který měl hlavně jasnou společenskou úroveň.
Konkurence v našem bílém sportu se neustále zvyšuje, boje jsou napínavější a nevyzpytatelnější , poznává se spousta nových přátel a někdy i kamarádek, ovšem stále si uvědomujeme, že někdy se radost musí přijmout a někdy zase rozdat( Kanaris, Tukan a pták Noh apod.)
V této sezoně patřili k nejaktivnějším kromě váše jmenovaných při trénování ve všedních dnech David Bonaventura(Budgie jr.), L. Puchýř(Zlatan, Wang), R. Benc, Jarda Havel(Chřestýš) – tito hráči působí i v HTT(Hamerská tenisová tour), Jan Ježek Ježour, Jirka Nevole(Habera), R. Lendl, Míra Blažek, VL. Škarvada alias Roger(diplomovaný rozhodčí a obětavý organizátor turnajů v Hlinsku), Stanislas Černý, Vl. Saifr (Včelka), Vl. Říha (Šmíca) aj.
V listopadu pojedou někteří vybraní jedinci i na finále DAVIS CUPU do Srbska zfandit Tomášovi a Štěpexovi.. V zimním období se bude jezdit
hrát do Poličky, Slatiňan, Havl Brodu, Olomouce, Brna, trénovat budeme opět v hale Gymnázia, malý sekční turnajík uskutečníme v únoru, tentokrát pod bázvem,,Vymazlený tenisák“.
Na závěr bilancování bychom chtěli poděkovat Městu Hlinsku, TK Hlinsko, panu Robertu Vokáčovi,panu Luďku Puchýřovi,panu Standovi Černému, Vláďovi Zahálkovi z firmy Duet.cz., přátelům z Pivovaru Rychtář – jmenovitě panu M. Bouškovia skutečně vyzdvihnout opět vynikající úroveň spolupráce se všemi i menšími sponzory, kteří nám v nelehkých časech ve větší či standartní míře pomáhají materiálně zajišťovat každý rok zdárný průběh turnajů a tím vlastně přispívají ke spokojenosti dalších návštěvníků našeho Města. Mezi stálé příznivce našeho bílého sportu patří i Sklenářství Solnička- Bříza, Medovinka s.r.o., Hobby H, Vl. Horzenberger, Vinotéka U Soudku, Tipsport Bar, Víno Jelínek, Elektrostudio, ECOLAB – Ivan Macoun, Radek Černý, Waran a jiní.
Naše stránky na internetu fungují skoro denně a pravidelně informují o našem hnutí – všem zájemcům je doporučujeme!
www. Tkhlinsko.webnode.cz/neregistrovaní.
Tak zase za rok nazdááár – neregistrovanému tenisu zdarec!

Š. Bona v.r.






Komentáře:
 

Podporují nás: