První mistrák dospělých
Pavel Severýn, 2.5.2017

I když to dle počasí a připravenosti hlineckých kurtů nevypadá, tak se již započaly hrát mistrovská utkání v tenise ve všech kategoriích. Když píšu ve všech, tak to znamená ve všech a to i v kategorii dospělých, což pro tyto webové stránky znamená, že hlinecký kapitán vás na nich bude zásobovat stručnými informacemi o průběhu jejich zápasů.
Nu i když v termínové listině byla napsaná sobota jako termín zápasu, tak vše začalo již v pátek. V Hlinsku si pěkně sněžilo a kapitán si na zahradě svého domečku stavěl sněhuláka a těšil se jak pravděpodobně bude volná sobota, protože si věřil, že uhádá že tenis na sněhu se prostě hrát nebude. I jeho spoluhráči ho bombardovali smskama o odložení zápasu. Proto se jal hned volat do Přelouče, kde se mělo hrát, jak to vypadá u nich. Avšak na druhé straně drátu se kapitán přeloučského týmu divil, proč jako volám, že u nich se už měsíc hraje a že neví proč by se jako němělo hrát a že sníh tam znaj prej jen z vypravování. No takže nezbývalo, než si zajít koupit sněhové řetězy, obvolat tým, že následující den vyrážíme směr Přelouč.
Samozřejmě nikdo z týmu poslední dobou raketu v ruce nedržel, takže se ani neočekával při prvním venkovním hraní žádný zázrak - ohledně předchozí věty se tedy musím zastat Míši Štorkový, ta prý trénovat byla, ať už na zdi či tuším v Chrudimi. A také kapitána Sevči, ten zas raketu držel den předtím, když do ní naplétal nový výplet. Takže tito dva nic nepodcenili.
Nu a v sobotu se mohlo vyjet. Nebojte nyní již bude ta kratší část slohu, nyní totiž budu popisovat, jak to probíhalo při zápase.
Vyrazili jsme v sestavě Stánek, Minda, Majkl, Sevča, Terka a Míša. Dorazili jsme na přeloučské kurty a hle, ty kurty fakt vypadaly totálně v pohodě. Měli tam kurty tři, tak šli hrát první kluk a dvě holky (soupeře prosba). Stánek hrál proti Tomášovi Strnadovi, Terka proti Janě Hladíkové a Míša proti Báře Jelínkové.
Stánek i když dělal co mohl, tak na Tomáše nestačil a prohrál 2:6 2:6. Miša taktéž dělala co mohla, avšak velmi nadějná Bára během zápasu udělala pouze 3 nevynucené chyby a Míša, která ji to tam sázela doprava doleva, dopředu dozadu, prostě ještě nemá dostatečně natrénováno, aby takovouto zeď udolala. Míša prohrává 3:6 3:6.
Terka v této sérii hrála nejvyrovnanější utkání. První set Terezka vyhrává 6:4, ve druhém ji ovšem pomalu docházejí síly a prohrává 1:6. Celý náš mančaft ji ovšem žene dál a Terezka díky naší podpoře chytá druhý dech. Ovšem až za stavu 0:4 ve třetím setu. Ale dech chytá a nevzdává se. Ba naopak - bojuje. 1:4, 2:4, 3:4, 4:4, 5:4 pro Terezku to náhle je. Dech tam stále je, avšak do toho dechu se začínají dostávat i molekuly nervozity. 30:30 a dva míčky od vítězství - nic - 5:5 Avšak opět bojovné srdíčko a 6:5 pro nás, avšak rázem 6:6 a rozhodující set bude rozhodovat tiebreak. V něm Terezka na soupeřku hupsla, jako by se jednalo o první gem prvního setu a je tu rychlé vedení 5:2. Avšak jak na soupeřku Terka hupsla ze začátku tiebreaku, tak na Terezku v tuto chvíli hupsla deka. No nebudu to rozepisovat, ale než zpoza té deky vykoukla, tak to bylo 5:7 - prosím zdržte se komentářů, já se také zdržuji
No a po první sérii to bylo 0:3. Ale jedeme dál. Na kurt nastupuje Minda proti Máriovi Votrubovi, Majkl proti Tomášovi Jelínkovi a Sevča proti Petrovi Lhotovi.
Nu Minda 2:6 1:6, ale co sem stihl pozorovat, tak sem byl s jeho výkonem spokojen a určitě je na něm viděl určité zlepšení. Sevča to měl trošku dramatičtější. Bohužel stále je to mladý nezkušený hráč a pokud 3x nedovede urvat gem k vítězství při vedení 40:15, tak to se pak těžko vyhrává. I přes tyto nedostatky dokázal dovést set až k tiebreaku, ve kterém ovšem na svého soupeře nestačil. Ve druhém setu mu docházejí i síly a ve finále je tu výsledek 6:7 1:6.
A pokud bylo jedno drama v první sérii, tak o drama ve druhé sérii se postarává Majkl.
Celý první set je Michal lepším hráčem. Zaregistroval sem vedení 4:2, ale najednou Michal hlásí stav 5:5, 6:6 a bohužel tiebreak a celý první set po hodině a čtvrt prohrává. (Dneska nám asi tiebreaky nebudou souzeni:( Nu ale Michal si sám sobě vyhubuje, že tohle je prostě špatně a urputile se pouští do soupeře ve druhém setu. Ta urputilost je tak veliká, že neztrácí ani gem a druhý set vyhrává 6:0. Třetí set je ovšem opět přetahovaná nahoru dolů. Michal dělá co může, ale na soupeřovi je opět vidět, že má letos o něco víc natrénováno. Michal fyzicky vyčerpaný prohrává 6:7 6:0 4:6 a po singlech máme stav 0:6 - nóó to sem nečekal.
No sou tu debly. Musíme udělat aspoň bod, ať to není taková ostuda.
Jako první jdou hrát kluci Stánek s Mindou proti Tomášovi s Máriem. Nó tady sme se toho touženého bodu nedočkali, pač kluci prohrávají 1:6 0:6. Jen pro informaci, kluci končí zápas a Michal byl v tu chvíli ještě kurtu. No po chlapcích nastupují naše dívky proti Janě s Bárou. No taky to na bodík nevypadá, aspoň tuším, že po výsledku 0:6 3:6 se body nezískávaj. Nu 0:8 a na řadu jde fyzicky vyčerpaná dvojice Sevča s Majklem, proti Petrovi Lhotovi s Pavlem Kurcem.
V každém gemu je to boj o každý balon, gemy se převažují na jednu či na druhou stranu maximálně o jeden bod. Až vše končí až tiebreakem. V něm nakonec je šťastnější hostující dvojici a jelikož sme byli těmi hosty my, takže vyhráváme první set. Druhý set má trošičku odlišný průběh. Přeloučská dvojice dokáže utéct hlineckým mladíkům až o dva gemy, ale hlinečtí mladící bojují až do morku kostí. Dobrá do morku kostí né, ale až do křečí svalů, pač Michal snad poprvé v životě poznává co je to být totálně zdemolovanej z tenisu a chytají ho křeče. Snažíme se tedy hrát co nejúsporněji. Soupeř se již s náma domlouvá, že v případě třetího setu budeme hrát super-tiebreak, s čímž souhlasíme, ale my se nevzdáváme ještě v setu druhém. I přes Michalovi křeče dokážeme dostat druhý set opět do tiebreaku. A v něm si najednou dokážeme vybudovat náskok 6:3, ale co se najednou neděje. Tři mečboly sou odvráceny a stav 6:6 Po dlouhé výměně si ovšem vybudováváme mečbol 7:6 a vše bere do ruky kapitán Sevča. Je na podání, kterým rozehrává výměnu, jednou přes síť a bum do síťaře, který svůj volej posílá do autu a hlinecký tým získává první letošní dílčí bod. Prostě Sevča s Michalem vyhrávají 7:6 7:6 a jedem domů se vztyčenou hlavou.
Vše později probíráme na tiskové konferenci, kde vše svádíme na nerozehranost. Avšak bereme si z tohoto mistráku i pozitiva. Minimálně v podobě toho, že to pro nás byl dobrý trénink na další zápas, pač předpokládáme, že moc dalších tréninků před dalším mistrákem nebude. Ten se má uskutečnit další týden na hlineckých kurtech proti týmu Pernštýn Pardubice B a kdo dočetl tento článek až do konce, tak doufám, že tomu se nás zželelo a přijde pomoci hlinecké kurty upravit, aby se na nich další týýden dalo hrát. Doufejme, že počasí dovolí, aby nějaké brigády mohly proběhnout.
Nu podrobný zápis o tomto utkání si můžete prohlédnout zde a držte nám pěsti při dalších zápasech ...

(poznámka pod čarou - foto je ilustrační, pač nikdo neměl síly fotit)


Komentáře:
 

Podporují nás: