Obrovský úspěch hlineckých minitenistů
Pavel Severýn, 28.7.2016

V neděli 24.července se na hlineckých kurtech konal turnaj v minitenise, kterého se zúčastnilo krásných 14 hráčů, kteří byli rozlosováni do tří skupin. Z hlineckých se turnaje zúčastnilo 6 hráčů, kteří shodou náhod se nalosovali do jednotlivých skupin po dvou. 3 hlinečtí hráči hráli svůj vůbec první turnaj v kariéře a to Pája Dufek, Silvinka Uchytilová a Vojta Nevole. Tito tři naši nováčci předváděli pohledný tenis, avšak bohužel na postup ze skupiny to nestačilo. Další tři naši hráči - Nelinka Marešová, Monička Hromádková a Petík Lelek - to jsou již ostřílení minitenisoví matadoři. Všichni tři dokázali své skupiny vyhrát bez ztráty jediného setu. Toho dosáhli i díky poctivému tréninku během prázdnin a aj díky absolvování tenisového kempu v nedávných týdnech - Vámos Camp - kde trénovali dvojfázově nejen tenis, ale i kondičku a vše co k tomu patří. Když při vyhlašování výsledků skupin slyšela trenérka Terezka, že její svěřenci vyhráli své skupiny, tak dojetím neudržela pár svých slziček. Takže vybrečet a hurá do další fáze turnaje.
Nepostupivší hráči hráli ještě skupinu útěchy, kde hráli další čtyři zápasy. Vojta z těchto čtyř zápasů dokázal tři vyhrát, Pája jeden. Silvinka sice nevyhrála ani zápas, ale hraje teprve pár měsíců a co jsem zaslechl, tak pouze pozitivní názory na její výkon i výkon ostatních hlineckých nováčků. Takže Silvinka nakonec na 14.místě, Pája na místě 13. a Vojta dokonce na krásném 11.místě.
V hlavní soutěži naši matadoři vyhráli své čtvrtfinále bez ztráty jediného setu a bylo jasné, že všichni tři skončí v nejlepší čtyřce turnaje. V prvním semifinále již ale bylo jasné, že se musí střetnou dva hlinečáci. Padlo to na Petíka s Moničkou. Oba v tomto zápase předváděli super výkon, avšak šťastnějším byl nakonec Petík, který se stal prvním finalistou. Ve druhém semifinále hrála Nelinka proti Matoušovi Janáčkovi. Zápas to byl opravdu velmi dramatický. V prvním setu Matouš vyhrál tím nejtěsnějším výsledkem 10:9. Druhý ovšem dokázala Nelinka vyhrát poměrem 10:8 a je tu najednou set třetí. V něm si Nelinka dokázala vybojovat náskok 9:8, avšak bohužel v úplné koncovce měl více štěstí Matouš a Nelinka prohrává opět tím nejtěsnějším výsledkem 9:10. Smůla jako hrom.
Bohužel se nedočkáváme hlineckého finále, ale hlineckého boje o třetí místo. V něm se Nelinka dokázala oklepat z prohraného smolného zápasu a poráží Moničku. Takže Nelinka Marešová nakonec třetí místo a Monička Hromádková místo čtvrté. A je tu finále. Petík hraje proti Matoušovi. Oba hráči se již utkali v základní skupině, kde Petík vyhrál ve dvou setech, ale finále to je úplně jiná dispciplína.
V prvním setu Petík hraje velmi nervózní tenis, čehož Matouš využívá a s přehledem vyhrává první set 10:6. Po tomto setu si musela Petíka vzít stranou trenérka Terezka (naštěstí v této kategorii nedovolený kaučing nikdo neřeší) a říct mu, že takhle teda nééé. Žádný naťukávaný míče, ale pěkně protahovat. Žádný zbytečný zkažený podání, atd. Petík zřejmě Terezku i poslouchal, pač si její slova vzal k srdci i na raketu a najednou to byl úplně jiný a vyrovnanější tenis. Druhý set byl velký boj, a možná víc jak dvě desítky přihlížejích několikrát uznale tleskalo oboum aktérům finále. Petík, držíc se Terezčiny strategie, dokázal tento set vyhrát s srovnat na 1:1 na sety. Třetí set opět velké drama, který Petík poctivým tenisem dokázal opět vyhrát a tudíž vyhrát i celý zápas. A co to znamená? On vlastně vyhrál i celý turnaj. První vítězný turnaj v životě. Jupííí. Sám si to uvědomuje až po několika minutách, kdy mu všichni gratulují k obrovskému úspěchu. Vítězný pohár střeží jako oko v hlavě a užívá si po zbytek dne krásných pocitů po super odvedené práci. Nakonec pohár končí i u něj v postýlce, kdy s ním šel i spát :) Ještě jednou obrovská gratulace všem hlineckým hráčům a budem se těšit na další super výsledky a další vyhrané poháry ;)


Komentáře:
 

Podporují nás: